«Μουτζούρης»: Το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου μαγεύει χιλιάδες επισκέπτες

Ρεκόρ επισκεψιμότητας για τον θρυλικό «Μουτζούρη» καθώς περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες-ταξιδιώτες είναι όσοι επιβιβάστηκαν ως τώρα στο περίφημο τρενάκι του Πηλίου, που διατρέχει τις πανέμορφες πλαγιές του βουνού των Κενταύρων, στη διαδρομή Άνω Λεχώνια-Μηλιές.

1.jpg

Λάτρεις της παγκόσμιας μοναδικότητας, από κάθε γωνιά της Γης, έχουν μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων τους, αφού φθάσουν στη Μαγνησία, να ταξιδέψουν με τον γραφικό «Μουτζούρη» και να «ταξιδέψουν» νοερά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν ο Ερνέστο Ντε Κίρικο, διάσημος Ιταλός μηχανικός εκείνη την εποχή και πατέρας του ζωγράφου Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, σχεδίαζε το μεγαλεπήβολο για εκείνα τα χρόνια τρενάκι του Πηλίου.

Σήμερα, ένα και πλέον αιώνα από τότε, το τρενάκι γνωρίζει και πάλι πιένες, καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο, κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, παρουσιάζοντας κατακόρυφη αύξηση στην επιβατική του κίνηση, που ξεπερνά τις 20.000 κόσμου, αριθμό ρεκόρ για την φετινή χρονιά. Τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα ευοίωνα, καθώς η περσινή χρονιά έκλεισε με 16.000 περίπου επιβάτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

pylio-treno05.jpg

Αυτή την περίοδο οι Έλληνες είναι που κυριαρχούν ως επιβάτες, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν οι ξένοι είναι που κατακλύζουν τα βαγόνια του θρυλικού τρένου, αφού η φήμη του είναι παγκόσμια και προβάλλεται ως εξαιρετικό σημείο αναφοράς για τον τουρισμό.

7494645.jpg

Η Βάσω Πράπα, προϊσταμένη των συρμών του τρένου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «φέτος είναι μία πάρα πολύ καλή χρονιά, αφού βοήθησαν τα διπλά και ενδιάμεσα δρομολόγια που είχαμε κάθε Σαββατοκύριακο και παράλληλα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ενοικιάσεις από σχολεία, αλλά και από εκατοντάδες επισκέπτες .

Εντυπωσιακοί είναι και οι αριθμοί των επισκεπτών του «Μουτζούρη», που είναι αποκλειστικά αλλοδαποί, φθάνουν στον Βόλο με τα κρουαζιερόπλοια και κάνουν διαδικτυακές κρατήσεις, πολύ πριν την άφιξή τους.

image005.png

«Καταγράφεται πάρα πολύ μεγάλη αύξηση από το Ισραήλ και από τα Βαλκάνια, κυρίως τη Βουλγαρία, αλλά οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Βρετανοί αποτελούν τον κυρίαρχο όγκο των επιβατών-επισκεπτών» συμπλήρωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πράπα.

Ο κάθε συρμός του διάσημου τρένου, που κινείται πάνω σε πολύ στενές ράγες, πλάτους μόλις 60 εκατοστών, παγκόσμιας μοναδικότητας, έχει εκτός από τη μηχανή έλξης και τρία επιβατικά βαγονέτα, με μεταφορική ικανότητα 118 ατόμων. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα βαγόνια είναι ανοιχτά, ενώ όταν επικρατεί κρύο-και λόγω υψομέτρου-τα βαγόνια είναι κλειστά και κατασκευής των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

Ο «Μουτζούρης» που είχε διακόψει τα δρομολόγιά του το 1971, ξανάτρεξε στις ράγες του στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, γνωρίζοντας νέα άνθηση, αφού προβάλλεται παγκοσμίως σε κάθε διεθνή Έκθεση υπό την αιγίδα του δήμου Βόλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: